Kremasta torta sa tankim koricama, plazmom, prelepim filom i voćem.Mi je jako volimo. Sastojci i priprema: Za jednu koru (peku se tri) - 5 belanaca - 5 kašika šećera - 3 kašike mlevenog plazma keksa - 2 kašike mlevenih lešnika ili oraha (pečenih) Umutiti belanca penasto sa šećerom, umešati keks, orahe. Peci u kalupu dimenzija 26 cm. u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Ispeći ovakve tri kore. Fil: - 15 žumanaca - 6 kašika šećera - 3 kesice pudinga od karamele (moze i vanila) - 900 ml. mleka - 100 gr. maslaca ili margarina - 5 kašika pečenih lešnika ili oraha - 150 gr. lomljene plazme Umutite žumanca sa šećerom, pudingom i 100 ml mleka. Zakuvajte u prokuvanom mleku. Sklonite sa sporeta pa u vruce dodajte maslac, izmešajte. Na kraju umešajte lešnike ili orahe, lomljenu plazmu.  Preko kore istresite ceo ovaj fil, topao i ostavite da se ohladi. 2.fil: - 3 kesice šlaga (120 gr.) - 250 ml. kisele vode Umutiti. - 4 kašike mleka u prahu. - 3 kašike kisele pavlake Umešati. Kada se prvi fil ohladio staviti 250 - 300 gr.  voća, premazati fil od šlaga, drugu koru koju treba poprskati s malo mleka. Ostaviti da se stegne, dekoeisati po želji. Prijatno!
Pročitajte celu vest