Kad treba ugostiti nekoga, pita bude uvek pun pogodak - makar je to moje iskustvo. Koje je potvrđeno i ovom prilikom. I gosti, a i mi - domaći, u slast smo pomljackali ovu pitu sa tofuom. I hvalili je još punih usta. Iskreno, i ja (koja sam pitoljubac bez premca) sam bila zatečena koliko je ovo jedna sočna i ukusna pita. 150g tofua jedna glavica crvenog luka čen belog luka pola kašikice aleve paprike 3 veze blitve 4 lista kora za pitu susam, lan, suncokretovo seme ili mak za posipanje so i biber po ukusu Luk i beli luk malo prodinstati na par kašika maslinovog ulja, dodati tofu iseckan na kockice. Posuti alevu papriku i dinstati ovo uz sasvim blago mešanje još minut dva. Opranu i oceđenu blitvu iseći - ne mora na sitno. Ubaciti u prodinstani luk sa tofuom i krčkati na sasvim laganoj vatri, dok blitva ne uvene. Može se proces ubrzati, ako poklopimo posudu. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Nadev otprilike podeliti na 12 delova. Kore za pitu iseći na trećinu po širini. Koru pre filovanja ovlaš premazati mešavinom ulja i vode. Na jedan kraj isečene kore staviti oko dve kašike nadeva, pa saviti kore u trougao. Premazati uljem i uvaljati u susam. Možete umesto susama staviti i suncokret, lan ili čak i mak. Peći na 200°C dvadesetak minuta. © copyright 2012 – All rights reserved katin spajz
Pročitajte celu vest