Posne krofne (ala prste da poližeš) Ove posne krofne su toliko dobre, da ne pamtim kada sam zadnji put pravila mrsne. Super su, veoma su vazdušaste i lagane, a uz dodatak šećera sa limunom ili limunove i korice od narandže i vanilin šećera, biće još ukusnije. Recept sam davno našla na sajtu šerpica.net i od tada pravim samo njih, pa pogledajte šta se još tamo zanimljivo nalazi. Za ovaj recept su vam potrebni brašno, ulje, kvasac, voda, kisela voda, šećer i limunova ili narandžina kora ili limun šećer i malo truda i strpljena da se testo digne i voala dobićete predivne posne krofnice, a evo i sastojaka...A pre sastojaka, pogledajte koje još recepte za posne slatke čarolije se nude na blogu: Zdrava Twix čokoladica Kupina limun torta Posni mafini sa bananom i čokoladnim kapljicama Veganski skonsi sa kokosom i malinama Veganske slatke kriške od palente i lešnika Pita kocke sa jagodama Praznične posne jelkice sa glazurom od limuna Posne boščice Rustična posna galeta sa višnjama Američki posni tart sa malinama Energetske loptice sa urmama, kikiriki puterom i malinama Kikiriki štangle Posni keksi od kakaa i pistaća Posne krofne (ala prste da poližeš) Sastojci:1 kg brašna40 gr kvasca3 dl mlake vode2 dl kisele vode1 dl ulja2 kašike šećeranarendana kora limunanarendana kora narandže1 kaščica soliulje za prženje Posne krofne (ala prste da poližeš) Priprema: U veću posudu stavite kvasac, kašiku šećera i kašiku brašna. Sve dobro izmešajte sa malo vode i ostaviti da kvasac nadođe. Kada je nadošao, u istu posudu sipajte ulje, vodu, kiselu vodu, šećer, narendanu koru limuna i narandže i vanil šećer. Promešajte i zamesite sa brašnom tako što ćete dodavati malo po malo brašna zajedno sa solju dok se ne umesi fino i glatko testo.  Kada ste završili mešanje, premažite testo sa malo ulja i ostavite ga na toplom dok se ne udvostruči. Kada se testo udvostručilo razvucite ga na brašnom posutoj radnoj površini debljine nešto manje od 1 cm i čašom vadite kolutiće i ostavite ih oko 10 minuta da malo nadođu. Ulje zagrejte u šerpici, ali da ne bude prejako. Kada se zagrejalo, gorunju stranu krofne spustite u šerpu, ali okrenutu nadole. Pržite je dok ne porumeni, a zatim okrenite krofnu i ostavite da se i ona ispeče dok ne porumeni.  Krofne vatide na salvetu da se ocede, a kada se prohlade pospite ih prah šećerom i poslužite tako ili u neki džem ili nutelu.  Prijatno! Posne krofne (ala prste da poližeš) 
Pročitajte celu vest