Palačinke bez mleka i jaja, posni recept. Ukusne i mekane, kada se nafiluju marmeladom i pospu mlevenim orasima nema ništa lepše. Sa kakao i šećerom morate probati, ali posipajte na vruće da se sve fino rastopi. Cimet i šećer, kokos.. a mogu se praviti i slane. Sastojci i priprema: - 500 ml. vode (plus još malo ako da bi se razredilo na gustinu tecnog jogurta) - 350 gr. mekog brašna - 1 kašičica šećera - pola kašičice soli - 2 kesice vanilin šećera ili aroma - malo naribane korice limuna (ne mora) - 3 kašike ulja za testo + par kapi ulja za prženje (u dobrom tiganju ne treba ulje) - 1 kašičica praška za pecivo Izmešajte vodu, šećer,so, vanilu, ulje i naribanu koricu limuna. Dodajte brašno i prašak za pecivo. Izmešajte da nema grudvica i pecite u dobro zagrejanom tiganju, dok se peku smanjite tj. korigujte temperaturu da palačinke ne bi izgorele. Pecite ih sa obe strane. Namažite. umotajte i uživajte. Prijatno!
Pročitajte celu vest