Ovaj ti je najbolji - kaže treća sreća. Aha... - ne slušam ja baš. Bolji od onog sa tikvicama? Pošto je taj isto danas izašao iz rerne, ponovljen i ponovo tražen... Najbolji, kao najbolji ikad, otkad praviš veganske - odgovaraju puna usta kolača. Dakle, najbolji ikad napravljen posni kuglof u našoj kući je pred vama. Sa ponosom ga predstavljamo.  Ako volite onako malo masnjikave kolače, ovaj je kolač savršen za vas. U sebi ima odlično maslinovo ulje i finog soka od limuna i sasvim se, ali sasvim malo karamelizovao po korici, dok se pekao. Ovo je kolač koji je toliko jednostavan, a tako prefinjen - divan naprosto. Napravila sam 135 različitih kuglofa - ako je verovati broju koji pokazuje blog. Svi su ovde pobrojani, a posnih je među njima podosta, mislim da je ovo dvadeset šesti. Nekada davno, pre pet šest godina, pronašla sam recept za mafine koji se jako dopadao Kseniji. U njega ide tek malo Grand Marnier likera, ali mu daje divnu aromu, naravno. Bila bih, ono što se kaže, ruku u vatru dala, da u taj kolač idu jaja. Tako da nisam proveravala recept otkako je veganska opcija hrane u našoj kući. A i Grand Marnijer nije bio u vrhu liste za kupovinu dugo. Ali, za moj rodjendan sam ga dobila. I danas sam shvatila da nema jaja u receptu... dakle, čim se oporavimo od ovog šećernog udara, eto novih mafina... Dotle, uživajmo u ovom kolaču. Potrebni sastojci: 3/4 šolje nekog dobrog maslinovog ulja 1/2 šolje kuvanih jabuka 1 šolja sojinog mleka 2 velike kašike limunovog soka 2 velike kašike ribane korice od limuna 1 1/2 šolja šećera 2 šolje brašna kesica praška za pecivo pola kašikice soli Rernu zagrejati na 175 C. Podmazati uljem kalup i posuti brašnom ili sa malo prezli.  Pomešati ulje, kuvane jabuke, sojino mleko, limunov sok, koricu limuna i sećer i zblendati u blenderu, dok se jabuke ne izmiksaju dobro.  U to prosejati brašno, prašak za pecivo i so. Pomešati sastojke da se sve dobro sjedini. Presuti smesu u kalup i peći... dok se ne ispeče. Meni je trebalo oko 45 minuta. Biti strpljiv pri važenju iz rerne. Ostaviti da se kolač sasvim ohladi, pa ga prevrnuti. Možete ga posuti šećerom u prahu, ili ne. Verovatno se odlično slaže sa kompotom od nekog finog šumskog voća. Nismo probali, jer nam je i ovako savršen već. © copyright 2012 – All rights reserved katin spajz
Pročitajte celu vest