Najbolji recept za proju sa sirom. Savršeno se seči, sočna i mekana sa sitnim rupicama. Mi je jako volimo pa kada je spremim bude nam i za doručak uz ručak, večeru. Može i kao slaniš među ostalim pecivom kada imate neka slavlja. Sastojci i priprema: Merimo sa šoljom od 200 ml. (šolja za čaj) - 2 šolje kukuruznog brašna - pola šolje belo brašna - 3 jaja - 1,5 šolja jogurta - pola šolje ulja - 1,5 kašičica soli  - 1 prašak za pecivo - 300 gr. sitnog sira (jačeg ukusa tj. zreliji, može se dodati i feta) Umutite jaja pa dodajte so, ulje, jogurt. Promešajte. Umešajte brašno i prašak za pecivo. Bitno je da nema grudvica, slobodno možete koristiti mikser. Potom sir, najbolje ga je umešati kašikom jer kada se ispeče ostaće sitni komadići sira. Tepsiju prečnika 30 cm. (može i četvrtasta samo da nije jako velika) namažite uljem i pospite brašnom. Istresite proju i pecite je u predhodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 45 minuta ili dok ne vidite da je fino potumenila a iznutra pečena. Prijatno!
Pročitajte celu vest