Potrebno je:10 većih (ili više manjih) babura400-500g mešanog ili junećeg mlevenog mesa2-3 glavice crnog luka1 veća šargarepapola šolje(šolja od 200ml) pirinčaperšun, so, biber, aleva paprika,ulje za “zatvaranje” paprika:2 paradajza (ili krompira)Postupak:Na ulju ispržite sitno naseckani luk dok luk blago ne porumeni. Dodajte mleveno meso i pržite ga s lukom 10ak minuta uz povremeno mešanje. Dodajte rendanu šargarepu, oprani pirinač i sve ostale začine. Izmešajte, pa posudu sklonite sa ringle. Izdubljene paprike punite pripremljenim nadevom do 2/3 visine. Svaku papriku zatvorite komadom kore paradajza ili tanko narezanim krompirom. Poredjajte paprike u šerpu, prekrijte ih preostalom naseckanom sredinom paradajza, začinite još malo i nalijte većom šoljom vode.  Kuvajte paprike poklopljene na ringli oko 60 minuta a onda ih zapecite još 15ak minuta u rerni. Ovo je način bez zaprške. Ako volite gušći saft u kome se paprike kuvaju, pri kraju kuvanja umešajte kašiku brašna sa nekoliko kašika vode i malo aleve paprike, pa tu mešavinu sipajte preko paprika. Za “zdraviju” verziju umesto brašna upotrebite mleveni lan. 
Pročitajte celu vest