Punjene paprike - sa mesom, sirom, mešanim povrćem, karfiolom, pasuljem, pirinčem, krompirom, heljdom...Sveže ili suve, kuvane ili pečene...Crvene, žute ili zelene.Ili narandžaste.Ili moža ljute. Punjene paprike, sastojci:1 glavica crnog luka, sitno iseckanaulje po potrebi1 šargarepa, izrendana1 manja tikvica, izrendana1/2 šolje pirinča1/2 šolje sojinih ljuspica1 čen belog luka, sitno iseckan5 paradajzazačini po ukusu: slatka začinska paprika, mešavina začina, origano, ljuta paprika, so, biber...6-8 babura Priprema:Crni luk ispržite na ulju (količina ulja po ukusu) dok se fino ne karamelizuje.Dodajte šargarepu i tikvicu i dinstajte oko 5 minuta uz povremeno mešanje.Potom dodajte pirinač (koji ste prethodno oprali), sojine ljuspice (koje ste prethodno prelili mlakom vodom i ocedili) i beli luk.Začinite po ukusu i dodajte 2 iseckana paradajza.Paprike očistite od semenki i napunite ih smesom.Zatvorite ih kolutovima paradajza.Ostatak fila stavite u šerpu, poređajte paprike i isecite paradajz koji vam je ostao (po želji možete dodati više paradajza).Sipajte vodu da ogrezne i kuvajte na nižoj temperaturi oko pola sata.Pred kraj kuvanja, po potrebi dodajte još vode, ukoliko tako volite, i začinite čorbicu po ukusu.Prilikom služenja, punjene paprike pospite seckanim peršunovim listom.Ovo je posna verzija.Punjene paprike pripremljene na ovaj način možete poslužiti samostalno ili kao prilog uz neko meso. Napomene:Broj paprika zavisi od toga koliko su pparike velike.Umesto sojinih ljuspica, možete staviti npr. mlevene orahe.Na isti način možete pripremiti i mrsne paprike i to tako što ćete u fil s apovrćem dodati prženu slaninu ili neku kobasicu.Mogućnosti imate baš dosta.I ražani hleb
Pročitajte celu vest