Omiljena kod nas u kući, recept moje bake. Može i kao obrok ili kao sitno, koktel pecivo na raznim proslavama. Veoma mekana i sutradan. Razljevuša Sastojci i priprema: - 5 jaja - 100 ml. mleka - 100 ml. kisele vode (ili obična) - 100 ml. jogurta - 1 kašičica soli - 300 gr. sitnog sira - 300 gr. belog brašna - pola kesice praška za pecivo - 100 gr. maslaca ili margarina (može i ulje) Uključite rernu na 200 stepeni, maslac stavite u tepsiju prečnika oko 30 cm. a može i u četvrtastu. Umutite kratko žumanca, dodajte mleko, jogurt, vodu, so. Promešajte pa mikserom umešajte brašno. Sir izmrvite u testo. Od belanaca umutite čvrst sneg i lagano umešajte u testo, ne zaboravite i pola kesice praška za pecivo. Sipajte u tepsiju u kojoj se rastopio maslac, ne treba ga hladiti. Varjačom ili kašikom par puta prođite kroz testo i odmah pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Peče se oko 30 minuta ili dok ne vidite da je rumeno i da je testo iznutra pečeno. Prijatno!
Pročitajte celu vest