Slani rolat od kupovnih kora, veoma ukusan i mekan. Priprema se lako i brzo, odličan za slavsku i uskršnju trpezu. U fil za kore možete staviti i kukuruzno brašno pa će rolat imati još lepšu boju a i ukus. Fil od sira takođe možete kombinovati po vašem ukusu.  Preporučujem recept za uskršnji doručak uz kuvana jaja i suhomesnate proizvode. Sastojci i priprema (za jedan rolat - 18 komada isečenih) - 4 tanke kore za pitu - 3 jaja - 100 ml. jogurta - 50 ml. ulja - 100 gr. brašna - 1 kašičica praška za pecivo - 1 kašičica soli Za fil: - 250 gr. sira - 100 gr. majoneza - 4-5 komada mladog luka Napravite premaz, umutite jaja, dodajte jogurt, ulje, brašno, prašak za pecivo i so. Sve izjednačite da ne bude grudvica. Na veliku tepsiju od rerne stavite pek papir, koru, premaz, koru, premaz, koru, premaz, koru, premaz u tankom sloju. Uključite rernu na 220 stepeni da se zagreje, za to vreme neka kora odstoji. Pecite oko 15 - 20 minuta. Pečenu prekrijte krpom i posle 5 minuta urolajte sa pek papirom i ostavite da se potpuno ohladi. Za fil iseckajte mladi luk pa izmešajte sa sirom i majonezom. Premažite koru, urolajte, ostavite par sati u frižideru pa isecite. Prijatno.
Pročitajte celu vest