Paradajz čorba se priprema na više načina.Tačnije, ja je uvek kuvam drugačije.Naravno, paradajz tj. paradajz sok je glavni sastojak, a dodatke menjam.Nekada dodajem neko povrće, nekada ne.Nekada stavljam testeninu, nekada krompir, nekada ovsene pauljice, a nekada razne knedle.Ono što je po meni neizostavno u paradajz čorbi su: origano, beli luk i mleveni biber. Paradajz čorbaSastojci za čorbu:1/2 l paradajz soka1/2 l vode1 kašika ulja1 čen belog luka, sitno iseckan1 kašičica solipo ukusu: so, šećer, mleveni biber, peršunov list i origanoSastojci za knedle:4 jajeta120 g prezli*40 g parmezana (sitno rendanog) Paradajz čorba, priprema:U šerpu sipajte sve sastojke za čorbu i kuvajte dok pripremate knedle.Za knedle umutite jaja, dodajte prezle postepeno (*u zavisnosti od veličine jaja, količina prezli može da varira).Umešajte parmezan.Smesa je čvrsta i lako se oblikuju kuglice.Obično pravim manje kuglice prečnika 1,5-2 cm.Knedlice stavite u čorbu i kuvajte oko pet minuta.Ukus paradajz čorbe doradite prema svom ukusu - dodajte još neke začine ili ih oduzmite. Napomene:Odnos vode i paradajz soka može da varira u zavisnosti od gustine/jačine paradajz soka.Takođe, količina soli i šećera zavisi od toga koliko je paradajz sok začinjen.Vrlo često. kad pripremam paradajz čorbu prvo ispržim nekoliko (baš sitno) iseckana šampinjona i 1/4 paprike.Knedlice su naprvljene po uzoru na  Passatelli in brodo.
Pročitajte celu vest