Najviše volim kraj proleća, početak leta i nadalje.Ne zbog vremena već zbog sezonskog voća i povrća.Nekada sam se radovala letu i letnjim temperaturama, ali ta leta su bila drugačija.Sećam se, kada smo bile male, gledale smo u termometar kada će temperatura biti 28 stepeni da bi nas mama i tata vodili na jezero.Sada se radujem temperaturama ispod 20 stepeni...Ne znam da li neko voli voće i povrće kao ja.Doktorka kaže da imam pravu mušku krvnu sliku i da je to od voća od povrća.Uobičajeno je mišljenje da su vegani i vegetarijanci malokrvni iz razloga što ne konzumiraju meso. Ali eto, ne mora da bude tako. Namaz sa krastavcima je bez mesnih dodataka, podrazumeva se.Svakako ne znači da ga ne možete obogatiti nečim mesnim ukoliko želite.Brz, jednostavan za pripremu i ukusan.Namaz je najlepši kada je hladan, ali sveže pripremljen.Zato za pripremu koristim namirnice iz frižidera. Namaz sa krastavcima, sastojci:250 g krem maslaca250 g svežih krastavaca (1 veći ili 2 manja)3 kašike pečenog susama1 grančica mirođijeso i biber po ukusu Namaz sa krastavcima, priprema:Krastavac oljuštite i isecite na sitne kockice.Ukoliko koristite salatni krastavac, ne morate da ga ljuštite.Dodajte krem maslac, susam, sitno iseckanu mirođiju, so i biber.Izmešajte.I to je sve.Namaz možete poslužiti na komadima hleba, na krekerima, na prepečenom hlebu...Krekere sam kupila, a hleb umesila.Recept za ražani hleb se nalazi ovde. Prilikom služenja, možete dodati komade svežeg paradajza i maslina. Napomene:Umesto krem maslaca možete koristiti kiselu pavlaku ili mešavinu kisele pavlake i krem sira.Količina krastavaca ne mora biri precizna.Možete staviti i više krastavaca.I nije svejedno da li rendate ili seckate krastavce.S obzirom da krastavac u sebi sadrži više od 90% vode ako ga izrendate dobićete sasvim drugačiju i dosta ređu salatu.Ko voli, može da doda i sitno iseckan beli luk.
Pročitajte celu vest