Mogu da vam budu sitni zalogaji, predjelo ili lagana večera, izbor je vaš....nama je bila užina. Sastojci:500 g šampinjona 2 do 3 čena pasiranog belog luka sok od 1 limuna pola kašičice italijanskog začina ( origano, ruzmarin i majčina dušica ) po ukusu so i biber 50 ml vode 30 ml maslinovog ulja sitno iseckan peršun rustični hleb sir po izboru Priprema: Šampinjone oprati i odseći malo donji deo od drške.Iseckati ih na sitne kockice. Staviti u zdelu, dodati isceđen sok od limuna, vodu, so i biber, ispasirani beli luk ( ovde korigujte koliko vi volite beli luk, ja volim više i stavljam baš velike čenove ) italijanski začin, iseckan peršun i sve dobro promešati. Pokriti i ostaviti u frižider najmanje sat vremena da se šampinjoni mariniraju. Pre nego što ćete poslužiti, istostirati hleb, posuti sa sirom po vašem izboru ( može i bez sira ) sipati sa kašičicom marinirane šampinjone, posuti sa malo tučene paprike ( može ljuta ) i poslužiti sa pivom ili nekim belim vinom. Salatu možete poslužiti uz roštilj ili neko pečeno meso, ili ovako kao što sam je poslužila ja. Prijatno!!!
Pročitajte celu vest