Popularna i tražena torta sa turskim keksom, bez pečenja. Gotova za čas. Sastojci i priprema: - 2 pakovanja turskog keksa - 5 kesica pudinga od karamele (kesica je od 40 gr.) - 1,700 ml. mleka + 400 ml. da se umuti šlag - 250 gr. maslaca ili margarina - 200 gr. šećera - 300 gr. šlaga sa ukusom slatke pavlake - 500 ml. slatke pavlake (za oblaganje torte) Upržite šećer i nalijte mleko. Ostavite malo mleka da razmutite puding (oko 300 - 400 ml). Kuvajte sve dok se karamelizovani šećer ne istopi. Zakuvajte puding koji ste razmutili u mleku. Fil sklonite sa ringle i ostavite da se hladi. Umutite maslac ili margarin pa umešajte mikserom u puding koji ste predhodno razmutili mikserom. Umutite i šlag sa 400 ml. hladnog mleka. Filujte: keks, fil, šlag, keks, fil, šlag, keks, fil, šlag, keks, fil i umućena slatka pavlaka. Ostavite tortu da se stegne pa je poslužite. Prijatno!
Pročitajte celu vest