Galete su mnogima omiljeni kolač iz detinjstva. Mekani biskvit sa laganom mirisnom notom limuna, sigurno će vam prijati uz kafi, čaj ili mleko za doručak.Na blogu već postoji mamin recept za galete, a ovaj koji vam danas predstavljam je od moje drugarice sa Coolinarike, Klipić Slavice, zato sam im i dala takav naziv i mislim da zaslužuju svoje mesto na blogu. Pomalo se razlikuju po sastojcima od maminih, ništa drastično, ali vam ipak preporučujem da ih probate, prelepe su. Testo se u toku pečenja baš fino nadigne i budu predivno mekane, i sutradan. SLAVINE GALETE Potrebno je: 4 jaja 1 čaša* šećera 1 čaša ulja 1 čaša mleka 5 čaša brašna 2 vanilin šećera 2 praška za pecivo korica limuna *čaša je od jogurta, od 200 ml Priprema: Umutite jaja sa šećerom sve dok se kristali šećera ne razbiju. Smesa treba da bude fino penasta.  Zatim dodajte ulje, mleko, vanilin šećer, rendanu koru limuna i na kraju brašno koje ste prethodno izmešali sa praškom za pecivo.  Umutite smesu da se svi sastojci lepo povežu. Kalup za pečenje podmažite uljem, samo prvi put, nema potrebe da svaki put kada stavljate smesu podmazujete. Kada se kalup bude zagrejao stavite po jednu i po kašiku smese na sredinu kalupa. Kašike neka budu onako fino pune. Polako spuštajte poklopac kalupa dok se smesa ne razlije po kalupu, a onda pritisnite poklopac i ostavite da se peče. Postupak ponavljajte sve dok imate smese. Videćete prvi put kako će ispasti, pa ćete znati koliko smese je potrebno da stavite da bi se galete lepo formirale.
Pročitajte celu vest