Koliko često pravite sendviče i kakve najviše volite? Da li se sećate rođendanskih sendviča? Ne pamtim kada sam ih poslednji put videla... Slojeviti sendviči kao što sam naziv kaže, sastoje se iz više slojeva. Spajala sam po dve kriške hleba, ali po želji možete spajati i više. Za pripremu će vam biti potrebno malo više vremena s obzirom da se hleb prvo peče, ali bićete više nego zadovoljni rezultatom. Slojeviti sendviči, sastojci: 10-12 kriški integralnog hleba 150 g feta sira 100 g rendanog trapista 1 umućeno jaje 1/2 kašičice mrvljene ljute paprike 1/2 kašičice origana 5-6 kašika ajvara (ljutog) 100 g kulena povrće: paradajz, krastavac, masline, kukuruz, peršunov list... Priprema: Izmešajte feta sir, trapist, jaje, origano i mrvljenu papriku. Premažite kriške hleba, poređajte ih u pleh i pecite ih na 200 stepeni 15-tak minuta. Sjedinite ajvar i 50 g sitno seckanog kulena. Kada se hleb ispeče i malo prohladi, spajate po 2 kriške hleba namazom od ajvara i kulena. Kao završnicu koristite kulen i komade povrća. Napomene: Koristila sam integralni tost sa semenkama, ali u obzir može doći bilo koji hleb. Takođe, sve ostale sastojke možete prilagoditi svom ukusu. Sendviče sm pekla malo duže jer volim kada je hleb reš i hrskav.
Pročitajte celu vest