Da li pravite štrudlu sa džemo ili birate neki drugi nadev? Koja je vaša omiljena zimska poslastica? Štrudla sa džemom, sastojci: 350 g brašna tip 400 1/2 kašičice C praška za pecivo 1/2 kašičice C suvog kvasca 1 kesica C vanilin šećera 1 kašika šećera 1 kašičica rendane kore limuna prstohvat soli 2 dl toplog mleka 50 ml ulja 1 teglica džema po izboru Štrudla sa džemom, priprema: U vanglicu za mešenje sipajte sve suve sastojke i izmešajte ih. Dodajte mleko i ulje, pa umesite testo. Vanglicu dobro upakujte (kako se tetso ne bi sušilo) i ostavite ga na toplom mestu da se udvostruči. Radnu površinu pospite brašnom, stavite testo i malo ga premesite. Razvijte ga u pravougaonik koji odgovara dimenzijama vašeg pleha. Debljina testa je po želji. Testo premažite džemom i uvijte štrudlu. Ja sam napravila dve manje štrudle i uplela ih, ali to nije obavezno. Pleh za pečenje obložite papirom i stavite štrudlu. Pokrijte je i ostavite da odstoji oko pola sata. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pre pečenja štrudlu premažite umućenim jajetom. Pecite je oko 40 minuta. Sastojci su za jednu štrudlu. Prilikom služenja, štrudlu možete posuti C šećerom u prahu. Vreme pripreme: 2h Broj porcija: 6
Pročitajte celu vest