Uvek skuvam pun lonac pa je jedemo dva dana. Meni dovoljna kao obrok i uvek se sipa tanjir, dva više. Recept za belu čorbu koja se najčešće pravi za slave, praznike, svadbe. Ja je kuvam često, sasvim običnim danima jer je mnogo volimo. Sastojci i priprema: - oko 1 kg. pilećeg mesa (sa kostima, bez kostiju je to oko 600 gr. čistog mesa) - 200 gr. paštrnaka - 200 gr. peršuna - 350 gr. šargarepe - 400 gr. krompira - 250 gr. luka - 100 gr. celera - 1 čen belog luka - 150 gr. graška - lovorov list - lišce peršuna - so, biber, vegeta (suvi začin) sve po ukusu Legir: - 200 gr. kisele pavlake - 1 jaje - sok od jednog limuna -  100 gr. maslaca ili ulje - 1 puna kašika brašna U lonac stavite meso nalijte 5 litara vode i neka krene da kuva. Ogulite svo povrce, operite ga i stavite u lonac zajedno sa mesom. Sve neka kuva dok ne omeksa. Izvadite iz supe, ostavite da se hladi  pa usitnite. U lonac (drugi) rastopite maslac, kratko propržite brašno pa nalijte pola litre supe i promešajte. Dodajte iseckano meso i povrće, ostatak supe, peršunovo lišće i kuvajte još 15 - 20 minuta. U medjuvremenu dodajte začine. Kada ste sklonili sa ringle u vrelu čorbu umešajte legir. Umutite jaje, pavlaku, limun. Prijatno!
Pročitajte celu vest