Torta bez mleka i jaja, najukusnija posna verzija. Volim što svako parče lepo izgleda a opet je sočno i kremasto. Posna torta Sastojci i priprema: Kora: - 500 ml. vode - 150 gr. šećera - 1 vanilin šećer - 4 kašike kakaa - 320 gr. brašna - 3 kašike ulja - pola kesice praška za pecivo (1 kašičica) - 50 gr. mlevenih oraha - 50 gr. kokosa Ispeći ovakve dve kore. Ohladjene iseći da se dobiju 4 kore. Sve izmešati i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 30 minuta. Tepsija 25x25 ili okrugla prečnika 28 cm.  Preliv za kore: - 200 ml. vode - 4 - 5 kašika marmelade/džema od kajsije, šipka, jagode, breskve..(koji imate) - 1 štangla čokolade (posna) Rastopiti i vrelim premazivati hladne kore. Fil: - 1 litra vode - 2 pudinga od vanile - 4 kašike brašna - 150 gr. šećera - 200 gr. margarina (posni) - 50 gr. mlevene posne plazme  - 100 gr. iseckane čokolade (posne) U šerpu stavite šećer, puding, brašno, malo vode. Promešajte pa dodajte ostatak vode i skuvajte uz stalno mešanje. Prekrijte i ostavite da se hladi. Dodajte margarin koji je bio na sobnoj temperaturi, dobro izmiksajte. Umešajte plazmu i čokoladu. Glazura (ako je želite staviti) - 150 gr. čokolade - 3 kašike ulja Rastopiti. Dodatno orasi za ukrašavanje i šećer u prahu. Dekoracija može po želji. Filujte tortu: kora,preliv, fil, kora, preliv, fil, kora, preliv, fil, kora, preliv, fil..Stavite tortu u frižider da se stegne pa je ukrasite. 
Pročitajte celu vest