Тарт са јабукама и џемом од кајсија Фини тарт у коме су укуси пиреа од јабука и џема од кајсија лепо сједињени. За кору: 3 dl пшеничног брашна 125 g путера 1 јаје 1/2 dl кристал шећера (око 40 g) За фил: 6 јабука 1 dl нерафинисаног шећера 1 кашика кардамона 1 dl џема од кајсија Тарт са јабукама и џемом од кајсија Сједините састојке за кору, миксером или ручно. Оставите тесто да одмори 30 минута. Затим га ставите између два папира за печење и разваљајте уз помоћ оклагије. Пребаците у плех за тарт, по могућству са уклоњивим дном. Јабуке оперите, ољуштите и уклоните језгро. Половину јабука исеците на танке кришке, а половину на ситне коцке. Од ситних делова скувајте пире са половином количине шећера. Премажите кору овим пиреом. Кришке јабука лепо распоредите преко пиреа. Поспите кардамоном и остатком шећера и ставите у рерну загрејану на 175ºС. Пеците око 45 минута. Печени тарт премажите џемом од кајсија. Äppeltarte med aprikosmarmelad En frasig tarte till kaffet, där aprikos och äpplen samsas fint i smakerna. Тill pajskalet:3 dl vetemjöl125 g smör1 ägg1/2 dl strösockerFyllning:6 äpplen1 dl råsocker1 msk kardemumma1 dl aprikosmarmelad Sätt ugnen på 175 grader Blanda ingredienserna till pajskalet, för hand eller i matberedare, lät vila 30 minuter. Kavla ut mellan dubbla bakplåtspapper och lägg i en stor pajform med löstagbar botten. Skala äpplen, kärna ur skär i fina, tunna skivor tvärs över. Koka ett mos på småbitarna med hälften av socker. Lägg moset i bottnen av pajskalet. Fördela resten av skivorna vackert på skalet, strö över kardemumma och resten av sockret. Ställ in i ugnen ca 45 minuter. Ta ut och pensla med aprikosmarmelad. Äppeltarte med aprikosmarmelad
Pročitajte celu vest