Nešto malo drugačije. Sastojci: 1 batat 2 kašike maslinovog ulja 1 kašičica soli biber ruzmarin malo ulja 1,5 kašike brašna 250-300 gr testenine ( pužići, pene ili sl.) 2 kašike rendanog parmezana 2 šolje mleka malo soli beli luk-2 čena, ili u prahu pola šolje rendanog trapista pola šolje mocarele, male kuglice ili rendan malo svežeg bosiljka Postupak: Batat iseckati na kockice, staviti u posudu u kojoj će se peći, preliti sa dve kašike maslinovog ulja, dodati so, biber i ruzmarin. Peći na 190 C 20 minuta. Prohladiti i u blenderu izmiksati u kašu. Skuvati i ocediti testeninu . U tiganju na malo ulja propržiti na tihoj vatri brašno , dodati postepeno 2 šolje mleka uz mešanje, dodati malo soli i beli luk. U ovaj sos dodati izblendani batat, parmezan, rendani trapist i mocarelu i dobro izmešati. Peći u vatrostalnoj posudi oko 15 minuta na 200 C. Kada je pečeno posuti seckanim bosiljkom.
Pročitajte celu vest