Varivo od mladog graška Nema ništa lepše nego spustiti se do svoje bašte i ubrati plodove. Jedan od njih je i grašak, koji stiže negde u ovo doba, u zavisnosti od toga kad je posađen. Jeste, moram priznati, ima tu posla dok se ne očisti, ali lepo ga je pojesti, pogotovo u varivu, sa šargarepicom i lukom i krompirom i mirođijom.Pa evo i moje verzije ovog variva, ja to pravim ovako, i mi ga obožavamo.Pored ovog finog variva, na blogu možete pogledati još:Potaž od graškaLagano varivo od crvenog sočivaVarivo od crvenog sočiva sa povrćemMarokansko varivo od leblebije Varivo od mladog graška Sastojci:1 kašika maslinovog ulja od komine1 glavica crnog luka sitno seckana1 čen belog luka, sitno seckan2 manje šargarepe 300 gr očišćenog graška1 kašika brašnapola povrtne kocke za supu  voda oko 2, 3 dl2 do 3 manja krompirapola vezice mirođije100 ml pavlake za kuvanje (ako postite ima u DM-u veganska pavlaka za kuvanje)so, biber Varivo od mladog graška Priprema:Na zagrejanom ulju ali na srednje jakoj vatri prodinstati sitno iseckan crni i beli luk zatim dodati sitnije seckanu šargarepu pa opet prodinstati nekoliko minuta. Nakon toga dodati grašak, promešati i dodati kašiku brašna, opet promešati, i dodati pola kocke za supu i vodu da ogrezne i kuvati 15-tak minuta. Zatim dodati iseckan krompir, mirođiju i pavlaku za kuvanje i kuvati još oko 15 do 20 minuta, odnosno dok se ne skuvaju sastojci i sos malo ukuva.Služiti kao prilog uz ribu, odlično ide, ili samostalno.Prijatno! Varivo od mladog graška
Pročitajte celu vest