Uželela sam se kremaste paste. Odrasla sam na testu sa jajima i pavlakom i nasuvu sa sirom i što sam starija, sve više mi se jedu ta jela iz detinjstva. Pa sam napravila nešto što po teksturi, ali i po ukusu liči na kremastu testeninu koju sam jela kao mala, ali je mnoooogo bolje. I podosta hranljivije. Ovaj je ručak bio čisto savršenstvo. Potrebni sastojci: 2 šolje smrznutog graška 1 avokado 1 osrednji luk 1 manji beli luk 1/4 šolje indijskih oraha kašika suvog peršuna, može i nešto aromatičnija travka, ako volite kašika semena koprive 2 pune kašike nutritivnog kvasca pola kašikice bibera kašikica i po soli, ili više, ako volite 2 kašike maslinovog ulja  3 šolje suve testenine 1 sojinu pavlaku ( 200 ml) sok od pola limuna cvetovi sa pola glavice brokolija Luk izdinstati blago, pa sa njim skuvati grašak na sasvim malo vode. Cvetove brokolija skuvati na pari, tek da malo odmeknu. U blender staviti avokado, beli luk, indijske orahe, suvi peršun, seme koprive, nutritivni kvasac, biber, so, kašiku dve maslinovog ulja i pavlaku. Samleti dobro. Kad se grašak skuva, prohladiti ga, odvaditi pola šolje, pa ostatak dodati u blender i samleti dobro sa onom smesom u kojoj su pavlaka i avokado. Skuvati testeninu po volji. Umešati sos sa pastom i brokolijem i onim graškom koji smo ostavili sa strane i uživati. © copyright 2012 – All rights reserved katin spajz
Pročitajte celu vest