Odavno nisam pravila ovu salatu i prijateljica me je skoro podsetila na nju.. Sastojci:  1 veća glavica celera, 3 kisele jabuke, limunov sok, po ukusu so, 400 g gustog grčkog jogurta ili kisela pavlaka, seckani orasi, peršun Priprema:  Celer očistiti i isprati pod mlazom hladne vode.U veću zdelu iscediti sok od pola limuna i naliti sa hladnom vodom.Očišćen celer izrendati na krupnu stranu i staviti u vodu sa limunovim sokom. Jabuke ( ja koristim Granny Smith ) oljuštiti, očistiti i izrendati na krupnije.Staviti u zdelu i preliti limunovim sokom da jabuke ne promene boju.Ocediti rukama izrendan celer od viška vode i staviti u zdelu gde su jabuke.Dodati gusti grčki jogurt ili kiselu pavlaku, blago posoliti i izmešati sve zajedno.Preko posuti sa rukom iskidanim sitnim parčićima oraha, koje možete prethodno kratko da istostirate ( imaju bolji ukus ) posuti peršunom i ostaviti da se dobro rashladi. Poslužiti onako kako vi najviše volite, a najbolje je na list zelene salate, ja je nisam imala i poslužila sam je u individualnim zdelicama. Ima raznih verzija Waldorf salate, originalni je bio samo jabuka, celer i majonez, kasnije su se dodavale suve trešnje ili brusnice, sveže grožđe, kruške, pomorandže, seckane urme... Prijatno!!!!
Pročitajte celu vest