Piletina je meso koje često koristim u svojoj kuhinji jer dozvoljava neograničen broj kombinacija. Bilo kako da je spremim, a volim da eksperimentišem i kombinujem, uvek bude nešto drugačije i pojede se sve. Ovo puta sam imala pileći file i šampinjone, a uvek u frižideru bude kisele pavlake i jaja, i eto dobrog ručka. Ne treba ni puno vremena, a uz sezonsku salatu, za kratko vreme ručak je na stolu. Probajte i vi ovaj recept i nećete se pokajati.           SASTOJCI:400 g pilećeg filea400 g šampinjona1 glavica crnog luka2 čena belog luka1 crvena paprikamalo ulja1 kašika brašna180 ml kisele pavlake1 jajepo ukusu: so i biber1 kokošija kocka za supu100 g rendane gaude       PRIPREMA:Na malo ulja prodinstati sitno iseckani pileći file da blago porumeni.Izvaditi meso iz posude i ostaviti ga na stranu.U istu posudu dodati još malo ulja, sitno iseckani crni luk i propržiti ga da postane staklast.Zatim dodati dobro obrisane šampinjone iseckane na listove, iseckanu papriku, i sve zajedno prodinstati da šampinjoni odmeknu.Dodati i začine po ukusu, izlomljenu kokošiju kocku, izgnječeni beli luk i kašiku brašna. Sve zajedno promešati i kratko propržiti.U te sastojke vratiti meso, dodati pavlaku umućenu s jajetom, te sve dobro promešati da se sjedine sastojci.Tako pripremljeno meso sa šampinjonima usuti u vatrostalnu ili keramičku posudu za pečenje.Po vrhu posuti narendanu gaudu i staviti u rernu. Tek tada rernu uključiti na 200 stepeni i sve peći dok se ne uhvati rumena korica po vrhu.Poslužiti još toplu piletinu uz sezonsku salatu i dobro rashladjeno belo vino ili pivo. Deci poslužiti omiljeni sok.
Pročitajte celu vest