Zeleni paradajz u tegli ali na drugačiji način. Ovu salatu mnogi nisu pravili. Bez konzervansa i vinobrana.  Zeleni paradajz u tegli bez konzervansaSastojci i priprema: - 3 kg. paradajza - 1 babura paprika (najbolje crvena roga ako imate) - 2 srednje glavice crnog luka - 2 glavice belog luka - 1 veza peršunovog lišća - 4 kašike šećera - 4 kašike soli - 1 ljuta papričica (ne mora ako ne volite) - od drugih začina može biber u zrnu, slačica, lovorov list...ja sam ovaj put stavila 1 kašičicu mlevenog bibera i u svaku teglu malo slačice - na svaku teglu ide 30 ml. sirćeta Paradajz operite, prepolovite na pola ili na više delova ako je veći. Iseckajte crni luk na rebarca i dodajte u vanglu sa isečenim paradajzom. Usitnite i ostalo povrće, ja to uradim u seckalice ali možete i nožem. Dodajte šećer, so i ostale začine koje želite, promešajte i ostavite oko 2 sata da stoji. Posle dva sata trebalo bi da bude dosta tečnosti od povrća. Sipajte u tegle zajedno sa sokom, trebalo bi da ga bude do polovine tegle(soka). Ako stavljate biber u zrnu, lovorov list i slačicu najbolje ga ih na kraju stavljate u teglu, u svaku po malo. Sipajte u svaku teglu 30 mililitara sirćeta, dobro zatvorite i složite u šerpu. Na dno šerpe predhodno stavite krpu ili stoljnjak. Kada ste poređali tegle nalijte vodu i stavite na šporet da se kuvaju. Od tačke ključanja 30 minuta. Ugasite ringlu i ostavite tegle u vrućoj vodi još 10-15 minuta. Izvadite i obrišite svaku, utoplite, tegle treba da su preokrenute naopačke. Sutradan odpakujte i ređajte u špajz. Uživajte već posle dve nedelje u super ukusu ove salate. Prijatno!
Pročitajte celu vest