Gastro turizam uvek je podrazumevao zajedničko iskustvo, susrete istomišljenika ili lomljenje hleba sa lokalnim stanovnicima na trpezi. Poput većeg dela turističke industrije, i gastro sektor je pod velikim uticajem krize. Hrana je važan dio kulturnog nasleđa, a destinacije održava živopisnim i autentičnim. Kako će pandemija preoblikovati kulinarski krajolik uz norme socijalnog distanciranja i stroži fokus na zdravlje i higijenu? TravelMole je razgovarao sa Erikom Volfom, izvršnim direktorom asocijacije World Food Travel Association na ovu temu. Intervju vam prenosimo u celosti u nastavku… Kako vidite budućnost nezavisnih prodavača ulične hrane? Naročito u zemljama gde su pravila higijene hrane već slaba. Mogu li preživeti i trebaju li dobiti podršku lokalne uprave? Erik: Vidim dva scenarija – kratkoročni i dugoročni. Dugoročno, posao vidim da će na kraju opstati i to u svom klasičnom obliku. Što nas čeka tek u nekoj bliskoj budućnosti. Sada, stvari će biti teške. Prodavci ulične hrane i pijaca moraće […] Članak Stručnjak nagovestio kakvu budućnost ima gastro turizam posle koronavirusa se pojavljuje prvo na Travel Magazine.
Pročitajte celu vest