Slatki sto za rođendane sve više postaje interesantniji deo zabave od same rođendanske torte i rituala duvanja svećica. Tajna slatkog stola je u šarenišu i slatkišu. Istina je, mnoga deca više vole male zalogaje, mafine, popse i bombone nego tortu. A i veći je izbor. Torta obično bude čokoladna ili voćna, a sladak sto nudi raznoliku ponudu, posebno za male probirljivce. Ne mogu da se ne osvrnem na decu sa alergijama i intolerancijama na određene vrste namirnica.  Slatki sto pruža mogućnost organizatorima rođendana ili neke druge proslave da ponude raznosvrsniju hranu, odnosno slatkiše, a da ne moraju da prave celu tortu bez alergena. S druge strane, oni koji nisu upoznati sa alergijama uglavnom i ne znau kako da naprave tortu bez alergena. To bi značilo: bez pšenice, jaja, orašastih plodova, naravno i kikirikija, svega onoga što čini 99,99% torti. Možda će vas zanimati i: Kako proslaviti rođendan deteta sa alergijama na hranu? Da biste napravili slatki sto bez glutena i alergena, potrebno je da budete maštoviti (a koja mama to nije?) i da imate temu, da se ne bismo izgubili u šarenišu. I tu ne mislim na temu omiljenih crtanih junaka ili motiva. To je nešto drugo. Ovaj slatki sto nije klasičan sto koji ste možda videli na nekoj proslavi. Ova dekoracija nije skupa i može se napraviti veoma brzo i povoljno. Stvar je u detaljima.  Šta je sve potrebno za jedan jednostavan slatki sto? Dekoracija iz Jumba Najjeftiniju party dekoraciju uvek kupujem u Jumbo radnji. I pre nego što se ova prodavnica pojavila u Srbiji, obavezan deo kupovine sa letovanja iz Grčke, bila je poseta Jumbo radnji u Solunu. Ne samo da su vrlo povoljni, već imaju najveći izbor dekoracije za zabave. Za ovu priliku kupila sam: dekorativne lampione koje sam položila kao polulopte,  dve vrste šarenih korpica,  ukrasne čačkalice.  I to je sve. Možete kupiti i neku ukrasnu mušemu ako nemate odgovarajuću i veliku tacnu koja će biti u centralnom delu stola. Ja sam te detalje imala, pa se nisam dodatno bacala u trošak. Namirnice za popsi mleveni keks (koristim mleveni keks od prosa bez glutena) domaći džem (najbolji je od šipka ili kajsije) čokolada (koju sam prethodno istopila)   mrvice za ukrašavanje  Bombone One su must have svakog slatkog stola. Isključivo koristim VIDAL bombone. Ne samo što imaju uredne dekalaracije i da sam sigurna da ne sadrže gluten, već oblike i boje uvek mogu prilagoditi nameni proslave. Imaju mede, srca, jagodice, mafine, kupine, maline, ali i žabice, kornjače, zmije, gliste... tako da uvek možete imati raznovrsnu ponudu. Sve zavisi od dekoracije i kako ćete upakovati sve te bombone. Mašta je tu presudna. Papirne korpice sa bombonama: Staklene korpice sa bombonama: Tegla sa bombonama: Koristite tacne za posluženje u istim bojama pa i kupovni keks može izgledati domaćinski: Namirnice za mafine Zavisno od recepta i načina ishrane, izaberite sastojke i ukrase za mafine. Čak i kad pravite mafini od heljdinog brašna i sa veoma malo šećera u receptu, možete ih ukrasiti šlagom, bombonama i čokoladom, tako da budu primamljivi deci. Možete napraviti i slatku korpicu sa bombonama:  ili ražnjiće od VIDAL bombona: Pogledajte ovde kako napraviti slatku korpicu sa bombonama i još interesantnih ideja kojima možete dekorisati ovaj slatki sto. Ne zaboravite, najvažnije je da sto bude šaren i da ponudi raznovrsnu dekoraciju.  Svaki kolač može postati mini tortica ako ga ukrasite bombonama.  Uživajte!
Pročitajte celu vest