Blogosfera je onlajn platforma koja okuplja blogove iz zemlje i regiona. Na Blogosferi možete pratiti svoje omiljene blogere, otkrivati nove i biti u toku sa njihovim objavama.

Molimo vas da pažljivo pročitate pravila i uslove za korišćenje sajta koji se nalaze na ovoj stranici. Pristupanjem sajtu www.blogosfera.rs i korišćenjem Servisa podrazumeva se da ste prihvatili i slažete se sa Uslovima i Pravilima Korišćenja. 

Blogosfera zadržava pravo brisanja, izmene i dopune sadržaja na sajtu, kao i Politike privatnosti i Uslova korišćenja i to u svakom trenutku i bez prethodnog obaveštenja. 

Izmene važe od trenutka kad su objavljene na sajtu, te preporučujemo redovnu posetu ove stranice da biste u svakom trenutku bili informisani o eventualnim izmenama.

Intelektualna svojina i autorska prava

Blogosfera je internet portal koji je u vlasništvu Unija Grupa doo i ova kompanija je vlasnik i nosilac autorskih i drugih prava intelektualne svojine.

Portal Blogosfera.rs je registrovan u nadležnom registru medija koji vodi Agencija za privredne registre.

Sadržaj na Blogosfera.rs zaštićen je Zakonom o autorskim i srodnim pravima, te ga možete isključivo koristiti za ličnu upotrebu. Sadržaj nije dozvoljeno reprodukovati, duplicirati, kopirati, prodavati, distribuirati, objavljivati ili koristiti u komercijalne svrhe bez pismenog odobrenja Unija Grupa doo. Neovlašćena upotreba sadržaja koja podleže zaštiti autorskih prava podrazumeva svako reprodukovanje, arhiviranje i obradu u drugim medijima, postovanje, objavljivanje, preuzimanje i komercijalno emitovanje. Svako kopiranje, preuzimanje i štampanje tekstualnih, vizuelnih i audio materijala dozvoljeno je isključivo za ličnu i nekomercijalnu upotrebu.

Na sajtu Blogosfera.rs nalaze se sadržaji i elementi na koje autorska prava imaju treća lica. Za ovaj sadržaj treća lica imaju potpunu odgovornost, bez obzira što se on nalazi na portalu Blogosfera. 

Blogosfera snosi odgovornost isključivo na sadržaj za koji ima autorska prava, te je svaka strana odgovorna za svoj autorski sadržaj.

Autori blogova i linkovi na druge stranice:

Na portalu Blogosfera nalaze se veze do drugih sajtova čije sadržaje kreiraju treća lica.

Portal Blogosfera nije odgovorna za tačnost, istinitost i ažurnost podataka koji se pojavljuju u autorskim tekstovima trećih lica. Takođe, nemamo nikakvu odgovornost za sadržaje koji se pojavljuju na sajtovima trećih lica i nismo odgovorni za bilo kakvu štetu, povredu ili gubitak nastale kao rezultat oslanjanja na sadržaje sajtova trećih lica. 

Informacije i sadržaji na sajtovima trećih lica ne predstavljaju stav redakcije portala Blogosfera, već isključivo stav autora. 

Komentari čitalaca i korisnika:

Komentari objavljeni na portalu Blogosfera nisu stav redakcije, već isključivo autora komentara. 

Nije dozvoljeno objavljivanje komentara koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja. Stoga, redakcija portala Blogosfera zadržava pravo da obriše svaki komentar i sadržaj koji sadrži govor mržnje, psovke i uvrede.

Uslovi za pristupanje sajtu:

Portal Blogosfera mogu koristiti fizička i pravna lica. Korisnicima se smatraju sva fizička ili pravna lica koja su se registrovala na vremenski neograničeno korišćenje (članovi), lica koja jednokratno pristupaju bez registracije (gosti) ili lica koja bez registracije pristupaju platformi (posetioci).

Portal Blogosfera mogu koristiti isključivo lica starija od 18. godina. Lica mlađa od 18. godina sajt mogu koristiti isključivo uz prisustvo starije osobe.

Kao Korisnik portala pristajete na sedeća pravila i uslove:

Prilikom registracije vaši podaci biće kompletni, adekvatni i tačni

Ukoliko se informacije koje ste nam pružili promene ili postanu netačne, blagovremeno ćete nas o tome obavestiti

Sadržaje sajta koristićete isključivo u lične svrhe.

Zabranjeno je na bilo koji način ometati ili blokirati rad sajta, ili koristiti mehanizme i softvere koji narušavaju aktivnost stranica na sajtu. Svako nepoštovanje ovog pravila podleže krivičnoj i materijalnoj odgovornosti.

Informacije, poput korisničkog imena i lozinke, poverljive su i ne smete ih otkrivati trećim licima. Ukoliko dođe do neovlašćene upotrebe vaših poverljivih podataka dužni ste da o tome obavestite redakciju portala

Drugim korisnicima sajta ne smete slati nikakve promotivne ili reklamne ponude.

Odgovorni ste da sadržaj koji objavljujete ne krši autorska prava, ne promoviše nelegalne proizvode i aktivnosti, i ne zauzima uznemirujuć, vulgaran i uvredljiv stav.

Privatnost i zaštita podataka

Prilikom pretrage proizvoda portal Blogosfera prikuplja određene lične podatke koji su nam neophodni za bolje informisanje i pružanje kvalitetne usluge korisnicima. Zakon o zaštiti podataka o ličnosti obavezuje nas da čuvamo i poštujemo privatnost korisnika, kao i da podatke koje nam dostavite ne delimo i ne dajemo na uvid trećoj strani, osim u zakonom predviđenim situacijama.

Pravilnik o privatnosti je sastavni deo ovih Uslova korišćenja. Servis vrši obradu neophodnih podataka onih lica koja su dala pristanak za obradu, u za to jasno određenu svrhu, na zakonom dozvoljen način, tako da lice na koje se podaci odnose ne bude određeno ili odredivo i nakon što se ostvari svrha obrade, a u srazmeri sa svrhom obrade.

Podaci koji se obrađuju moraju biti istiniti i potpuni, kao i da se zasnivaju na verodostojnom izvoru, odnosno izvoru koji nije zastareo. Pre prikupljanja podataka, Servis u svojstvu rukovaoca podacima obaveštava lice na koje se podaci odnose o sledećem:

Da je lice odgovorno za prikupljanje podataka Servisa.
Da je svrha prikupljanja i obrade podataka omogućavanje pružanje usluge informacionog društva, bezbednost korisnika Internet Servisa, kao i omogućavanje kreiranja i postavljanje sadržaja u skladu sa zakonom.
Da se prikupljeni podaci koriste na način koji omogućava identifikaciju lica koja postavljaju oglase, a u skladu sa dobrim poslovnim običajima, čuvanjem poslovne tajne i zakonom.
Da je davanje podataka o ličnosti dobrovoljno, te da niko ko ne želi da bude registrovani korisnik Servisa nije u obavezi da ostavi bilo kakav podatak.
Da lice koje je dalo pristanak o prikupljanju i obradi podataka može u bilo koje doba i bez obrazloženja povući svoj pristanak, što kao pravnu posledicu proizvodi prestanak mogućnosti korišćenja Servisa, kao i da time prestaje svako dalje prikupljanje podataka od lica koje je pristanak povuklo.
Da u slučaju nedozvoljene obrade lica imaju prava na zaštitu podataka o ličnosti, kao i drugih prava koja im po zakonu pripadaju.
Podaci koji se prikupljaju u gore naznačene svrhe su: Ime, prezime, e-mail adresa i IP adresa svakog pojedinog pristupa Servisu. Sva opšta akta Servisa moraju biti u skladu sa ovim Pravilnikom o zaštiti podataka o ličnosti. Ukoliko neki opšti akt Servisa nije u skladu sa ovim Pravilnikom u pogledu zaštite podataka o ličnosti, primenjuju se odredbe ovog Pravilnika.

Korisnik je saglasan da mu Servis može periodično slati obaveštenja koja se odnose na sadržaj Servisa, obaveštenja koja se tiču funkcionisanja Servisa, novosti i akcija samog Servisa, kao i reklamna obaveštenja.

Neprimereni sadržaj

Blogosfera zadržava pravo da sa sajta ukloni svaki sadržaj koji smatra neprimerenim, vulgarnim, nasilnim ili koji na bilo koji način krši zakon ili Uslove korišćenja.

Kontakt:

Ukoliko imate bilo kakve nejasnoće ili pitanja u vezi Uslova korišćenja i Politike privatnosti možete nas kontaktirati na info@unija.net.

Prekid saradnje:

Blogosfera zadržava pravo da u bilo kom trenutku i bez prethodne najave prekine ili suspenduje pristup ka svojim servisima ili nalozima korisnika.

Svi korisnici i autori mogu u svakom trenutku prestati da koriste Servise portala Blogosfera.