Naša draga Jelena, urednica bloga Mamasita i cenjeni saradnik portala Blogosfera, danas je odlučila da vam preporuči svoja dva omiljena bloga.

Ukoliko ste na portalu Blogosfera pratili akciju “Blogeri biraju”, onda ste sigurno već upoznati sa tim da je naša ovonedeljna zvezda akcije Jelena Krstić, urednica Mamasita bloga.

Na početku promocije imali ste priliku da čitate o temama koje obrađuje blog Mamasita, ali i da pronađete odgovor na baš svako pitanje o roditeljstvu. Tom prilikom, Jelena nam je u intervuju otkrila i male tajne koje se kriju iza njenog bloga, kao i kako se nosi sa ulogom majke i na koji način bira metode u odgoju svog deteta.

Ovog puta, Jelena je za vas želela da izdvoji dva bloga i njihove autore koji je posebno inspirišu i koje uvek rado čita. 

Kako sama kaže, u pitanju su dva potpuno drugačija bloga, što je sjajno. Blogove pišu dve blogerke koje izuzetno ceni, a to su Margot sa bloga Internetmater i Jasmina koja vodi blog Čarapice

Evo i šta nam je Jelena rekla o njima: “Ukoliko biste da se ismejete i čitate nekog ko sebe ne smatra suviše ozbiljno, a opet ima sjajan kliker i pored sve neozbiljnosti neće dozvoliti se osetite prevareno posle čitanja teksta, tu je Internet mater. Ako, sa druge strane, želite nekog mirnog, punog ljubavi i promišljenih, korisnih saveta o roditeljstvu, tu je Čarapice blog.”


Blog Internetmater

Margot je jako duhovita, rečita, prepoznajem se u njenoj brzini života i avantura, a najviše me oduševljava što svoju energiju uspeva da prenese tekstom. Osim o sebi kao o majci dvoje dece, ona piše i o raznim svakodnevnim dogodovštinama i svojim razmišljanjima, ali i kao neko iskusan u fitnesu, piše i o svojim treninzima. Njen tekst koji bih preporučila je "Rastava braka na godišnjem odmoru" da se smejete naglas i zaljubite u njen smisao za humor.



Čarapice blog

Jasmina je mudra, nežna, promišljena. Ona piše o pozitivnom i povezujućem roditeljstvu. Daje veliku dozu samopouzdanja roditeljima koji je čitaju, pomažući im da shvate da se nijedno dete nije razmazilo od previše ljubavi, ma šta okolina pokušavala da im kaže. Njen tekst koji sve ovo najbolje ilustruje je i njen najpoznatiji tekst "Da, navikavaj ga na ruke". Jasmina osim o svojim iskustvima majke dvoje dece puno piše i o knjigama za decu, kao neko ko je njihov veliki ljubitelj i "konzument", ali i doktorant književnosti.



Nadamo se da su vam se dopali Jelenini predlozi. Budite sa nama i naredne nedelje i pratite nove objave naših odabranih blogera.