Preporuke za odlične travel blogove stižu nam ove nedelje od Kaće i Marka sa bloga Zajedno oko sveta.

Ove nedelje glavne zvezde naše akcije "Blogeri biraju" su Kaća i Marko, zaljubljenici u putovanja i autori bloga Zajedno oko sveta. Na njihovom blogu možete da upoznate mnoge daleke i egzotične destinacije, a pored toga, tu su i odlični praktični saveti za putovanja sa ograničenim budžetom. Bez obzira da li su vam interesantni putopisi ili preporuke za jeftine avio karte, blog Zajedno oko sveta daće vam sve potrebne informacije i vetar u leđa za putovanje o kom toliko dugo maštate.

Danas, Kaća i Marko su od Blogosfera tima dobili zadatak da izdvoje nekoliko svojih omiljenih blogera i da nam preporuče nekoliko tekstova koji su na njih ostavili najjači utisak. A evo šta su nam oni o tome rekli:

Otkako smo aktivni u svetu blogovanja, saznali smo za mnogo sjajnih travel blogera u regionu koji definitivno zaslužuju pažnju ljubitelja putovanja. Pošto ne možemo sve da ih nabrojimo, ovom prilikom bismo izdvojili naše favorite, blogove koje zaista uvek rado čitamo i koje bismo preporučili svima koji vole da putuju – Boneappletea.rs, Desiderata traveller, Jeftino putuj i Tamo vamo.


Boneappletea.rs

Iza bloga Boneappletea.rs stoji talentovana, kreativna i izuzetno duhovita Danijela koja sa svojim čitaocima i pratiocima na društvenim mrežama deli svoje dogodovštine iz zemalja poput Indije, Tajlanda, Kambodže, Maroka i Španije. Osim toga što neretko uspe svojim objavama da nam izmami osmeh na licu, Danijela često priča i o važnim temama poput odgovornog turizma. Tekst koji preporučujemo sa njenog bloga je Sahara, Maroko: Tražili smo Malog princa .


Desiderata traveller

Jelena je još jedna svetska putnica koja čitaoce vodi po prelepim, dalekim mestima poput Kube, Šri Lanke, Indonezije, Vijetnama i Mjanmara. Osim što je autorka odličnog travel bloga Desiderata traveller na kome piše detaljne, veoma zanimljive putopise propraćene fenomenalnim, umetničkim fotografijama, Jelena je i instruktor joge i objavljeni pisac. Od njenih tekstova bismo preporučili Mjanmar: Bagan, predivan putopis koji nas je naveo da ozbiljno počnemo da razmišljamo o putovanju u Mjanmar.


Jeftino putuj

Jeftino putuj je, kako i samo ime kaže, blog o tome kako jeftino putovati iz ovih naših krajeva. Ivana i Goran vode ovaj popularni sajt o putovanjima na kome nesebično dele informacije o povoljnim avio kartama iz regiona i razne druge savete o tome kako putovati i ne potrošiti gomilu novca. Iako Jeftino putuj nije klasičan travel blog, Ivana i Goran na svom sajtu pišu i o svojim avanturama, od kojih je poslednja bila tromesečno putovanje koje ih je odvelo od Tajlanda i Vijetnama preko Malte i Grčke pa sve do Portugala. Ukoliko ih do sada niste pratili, savetujemo da počnete sa njihovim vodičem za Vijetnam.


Tamo vamo

Blog Tamo Vamo vodi Irena koja nam kroz svoje sjajne tekstove približava svetske destinacije poput Meksika i Maroka i koja nas takođe bliže upoznaje i sa prirodnim i drugim lepotama Srbije. Njeni tekstovi su veoma interesantni i poučni i osim što sadrže lični osvrt o destinaciji, puni su korisnih informacija koje čitaocima mogu pomoći pri planiranju putovanja. Sa Ireninog sajta bismo izdvojili putopis o Staroj planini , koji nam ne otkriva samo koliko je ova planina veličanstvena nego nas i upozorava na posledice uništavanja prirode zbog izgradnje minihidroelektrana.