Ove nedelje u okviru naše akcije "Blogeri biraju" na portalu Blogosfera imamo tu čast i zadovoljstvo da ugostimo verovatno najpoznatiju i najuspešniju blogerku sa ovih prostora.

Brana već gotovo deset godina uređuje uspešan blog Brana's Divine World i aktivno svoje čitaoce nadahnjuje zanimljivim temama iz oblasti putovanja, umetnosti, lepote i mode. Ono što samom blogu daje neku posebnu draž jeste Branina autentičnost, sofisticiranost i smisao da svoje najfinije misli i doživljaje pretoči u prave reči.

Brana's Divine World prvobitno je bio fokusiran na stil i modu, što i danas čini njegovu važnu bazu. U skladu sa tim, Brana će vas često odvesti iza kulisa važnih modnih događaja , predstaviti vam nove trendove i naučiti vas kako da izađete iz svoje stilske zone komfora . Modi su se ubrzo pridružile lepota i umetnost, te od Brane možete da saznate i kako da odaberete odgovarajuću nijansu crvenog karmina ili koja mesta u Beogradu trebate da posetite ukoliko volite slikarstvo .

Takođe, na svom blogu Brana sa vama nesebično deli i utiske sa svojih putovanja. Da, u njima ćete dobiti preporuke za važne istorijske i kulturne lokacije, ali ono što je još važnije, priča o samom gradu protkana je sa toliko emocija i detalja da gotovo možete da ga vidite svojim očima, osetite njegov miris i energiju. Baš tako, kroz Branine tekstove možete da u potpunosti doživite šetnju po fotogeničnim ulicama Opatije , tumaranje po živopisnom Lošinju ili odsanjate spa vikend u Vrdniku .

Na svom blogu i društvenim mrežama nedavno je podelila fotografije sa svog venčanja i još jednom svojim pratiocima prezentovala svoj stav i posebnost. Brana je njen najvažniji dan organizovala potpuno van okvira tradicije i time uspela da ostane dosledna svom autentičnom stilu i sopstvenim standardima. Praktično, još jednom je pokazala kako se diktiraju trendovi i kako zaista treba da izgleda jedna urbana princeza.
Danas, Brana je pristala da bude gost na našem portalu i otkrije nam nekoliko tajni koje se kriju iza njenog božanskog sveta.

Pre svega, želimo da tebi i tvom suprugu poželimo mnogo sreće u zajedničkom životu, a zatim i da ti čestitamo na tome što si širom otvorila vrata ka ideji venčanja koje nije konvencionalno ili organzovano po tuđim kriterijumima. Koliko ti je bilo teško da pripremiš ovako jedinstvenu proslavu i da li je bilo nekih prepreka?

Najlepše hvala na lepim željama i čestitkama, ali i na pohvalama na račun našeg venčanja. Želeli smo upravo to: venčanje koje je organizovano samo i isključivo po našim kriterijumima. Nismo želeli da budemo drugačiji od drugih, želeli smo samo da budemo svoji. I sa ove distance zaista mislim da smo uspeli. Upravo zbog toga ništa nam nije padalo teško, a kako smo u svojim namerama bili vrlo jasni, direktni i istrajni nije bilo ni prepreka. Beskrajno smo uživali kako na samom venčanju, tako i u njegovim pripremama. To je ono što smo od prvog momenta želeli i drago mi je da smo svoj cilj ispunili.

U vezi sa tvojim blogom, gde pronalaziš inspiraciju za nove tekstove? Da li teme smišljaš planski ili one spontano dolaze same? I da li radije odabereš one koje tebi prijaju ili više razmišljaš o tome šta bi se dopalo tvojim pratiocima?

Više puta sam to spomenula i ponovo ću: inspiracija je svuda oko nas, samo treba pažljivo osmatrati. Tema je koliko želite. Ono što mi fali je vreme da sve te teme obradim. Ali, razmišljam aktivno o tome kako da rešim taj problem i verujem da ću doći do zadovoljavajućeg rešenja. Teme se nekad i same nameću (primer su upravo postovi posvećeni venčanju, ili postovi sa putovanja) a nekad su posledica ovog što sam prvo navela – svakodnevnice i lepota koje ona krije. Uvek, ali uvek se trudim da moji postovi imaju određenu vrednost za moje čitaoce. To mi je najvažnija vodilja u ovom segmentu mog posla.

Da li je danas, kada se modni saveti ubrzano sele na Instagram, teže zainteresovati ljude da čitaju tekstove na blogu?

Jeste, ali to nikako ne znači da se od blogovanja treba odustati. Naprotiv, uz aktuelne promene na Instagramu rekla bih da će vrednost blogovanja ponovo početi da jača. Sve ovo što se dešava sa Instagramom samo jasno pokazuje da je važno, štaviše neophodno, da imate svoju platformu, onu nad kojom niko nema kontrolu sem vas samih. I tada nećete zazirati od ukidanja lajkova (za mene inače sjajna vest!) i sličnih promena. Takođe, pobornik sam teze da vrednost blog-posta drastično prevazilazi vrednost posta na Instagramu ili nekoj drugoj mreži. Evo i zašto: Instagram post je, kao što mu i ime kaže, instant product čiji je rok trajanja kratak. Sa druge strane, blog-post nema ogr a ničen rok trajanja. On traje dok postoji i vaš blog. A ako je taj isti blog dobio na kred i bilitetu, ako obiluje kvalitetnim sadržajem i ako je dobro optimizovan, onda će zahvaljujući Googleu vaš sadržaj biti još vidljiviji i vredniji.

Kako uspevaš da balansiraš između svojih obaveza i slobodnog vremena, s obzirom da se u mnogim situacijama prepliću? Na primer, da li na putovanju postoji momenat kada kažeš "Okej, završila sam sa poslom, sada mogu da uživam"?

Godinama sam živela svoj posao i moj posao je bio moj život. Nije bilo jasne granice između privatnog i poslovnog, dobrim delom i zbog prirode mog posla. Ove jeseni sam shvatila da moram povući jasnu i oštru granicu. Počela sam sa neradnim vikendima. Koliko juče se navršio treći neradni vikend zaredom. Nestvarno je koliko mi ova naizgled mala, ali za mene izuzetno važna promena prija. Imam utisak da sam se preporodila. Takođe, u večernjim časovima isključujem zvuk na telefonu i sklanjam ga od sebe što dalje. Još jedna vrlo važna stavka koja takođe jako prija. Što se tiče putovanja ona su mi ubedljivo najnezgodniji momenat za povlačenje te granice jer su istovremeno prilika da se odmorim i prilika da kreiram zanimljiv sadržaj. Videćemo da li ću i kako rešiti taj problem.

Kako zamišljaš da će blog Brana's Divine World izgledati za 10 godina?

Imam jasnu viziju ali neka ostane moja mala tajna jer sam se u više navrata uverila u istinitost one stare: ‘’Ako želiš da nasmeješ boga, reci planiram’’.